Home » Leds Blog » Verlichten? Even dimmen!

Verlichten? Even dimmen!

Gepubliceerd op 15 september 2019 om 22:12

Het begrip "lampen dimmen" kent bijna iedereen. Een grote draaiknop om je lampen harder of zachter te laten branden. Maar bij ledverlichting werkt dit net wat anders. Vanwege de actieve componenten in de ledverichting heb je een intelligentere dimmer nodig, dan je gewend bent van de gloeilamp.

Dimmers versus dimmers

Dimmers voor halogeenlampen en gloeilampen zijn stukken goedkoper dan ledlampdimmers. Een gloeilampdimmer kost gemiddeld zo'n 18 euro, terwijl een ledlampdimmer wel 80 euro kost. Dimmers voor gloeilampen en halogeenlampen zijn om dit moment bekender en dus goedkoper. We kunnen verwachten dat ook ledlampdimmers in de toekomst goedkoper gaan worden. De hogere kosten zijn ook te wijten aan de techniek die hieraan verbonden zit.

Ledlampen en dimmen

Niet alle ledlampen zijn helaas dimbaar! Wees gewaarschuwd, want zelfs de mooie en duurdere lampen kunnen hier problemen mee hebben. Als je de verkeerde dimmer gebruikt, kan het betekenen dat de ledlamp beschadigd raakt. Vaak staat op de verpakking vermeld of de ledlamp dimbaar is.

Goede nieuws

De duurdere ledlampdimmers zijn vaak geschikt voor ALLE soorten dimbare lampen. Halogeenlamp, gloeilamp of ledlamp, geen probleem. Deze dimmers zullen voor deze prijs alles dimmen wat je hart begeert.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.