Home » Leds Blog » Lichtkleur en uw humeur

Lichtkleur en uw humeur

Gepubliceerd op 27 september 2019 om 22:42

Er zijn vele gezegden die te maken hebben met licht, zoals:  "na regen komt zonneschijn". Deze kennen we allemaal wel. Na een moeilijke periode breken er betere tijden aan. Minder bekend zijn bijvoorbeeld 'de hand met iets lichten' of 'het anker lichten'. Wat betekent 'niet zo goed opletten' en 'ergens vandaan vertrekken'.

Mensen hebben altijd al zonlicht gekoppeld aan vrolijkheid. Vooral in Nederland zijn we blij als het zonnetje schijnt; iedereen gaat naar buiten of gaat een terrasje pakken. Helaas wonen we niet in het meest zonnige land; er zijn dan ook niet voor niets dingen als wake up lights en licht therapie behandelingen in het leven geroepen. Licht is belangrijk; of je er nou gevoelig voor bent of niet, dat is voor iedereen persoonlijk! Net als kleuren..

Lichtkleur en humeur

Russisch rood is natuurlijk de kleur van liefde, maar deze kleur kan ook agressie of andere passies oproepen. Denk aan de stier die op een rode lap afkomt; de kleur is intens en mooi, maar kan ook negatieve reacties oproepen. In de natuur kan rood dan ook een waarschuwing betekenen, zoals bloed (au, daar moet een pleister op)  Of zandstormen.. Na zo'n storm kan de lucht behoorlijk rood worden; een teken dat er zich iets heeft afgespeeld dat minder goed is.

 

Blauw is een van de meest favoriete kleuren van de mens, vanwege het betrouwbare gevoel dat het uitstraalt. Dit komt mede doordat het water en de lucht deze kleur dragen en het leven positief beïnvloeden. Zonder water of lucht zou leven niet kunnen bestaan. Daarom ben je buiten en zelfs in het water rustiger. Het schijnt goed te zijn om tijdens een sollicitatiegesprek (of in de rechtbank, je weet maar nooit ;) blauw te dragen. En daarmee bedoelen we niet alleen je jeans.

 

Geel is natuurlijk een fenomenale kleur die je in balans brengt. Zon staat voor warmte en een goed gevoel. Ikzelf kleurde als kind mijn slaapkamer geel; ik werd er echt vrolijk van zodra ik mijn ogen opendeed. Maar geel is ook de kleur van waarschuwingen. Bijen, wespen, tijgers en leeuwen hebben niet voor niets deze kleur gekregen. Maak je kamer daarom niet te geel... Daar wordt je zuur van.

 

Groen is de kleur der natuur. Planten en bomen brengen balans in ons leven door de zuurstof en de zuiverende werking op de omgeving. Groen staat daarom voor het leven zelf, en bloei. Het brengt net als blauw evenwicht en rust, maar kan tevens een zeer overheersende kleur zijn. Er is natuurlijk een verschil tussen gifgroen (au doet pijn aan mijn ogen) en een meer donkere kleur groen. Schilder eens een muur van een kamer een donkere kleur groen en laat de rest wit; een rustgevend en chique effect.

 

Oranje staat voor dynamiek en daadkracht. Het straalt de warmte uit van een mooie ondergaande zon. Een oranje muur in uw slaapkamer zorgt voor veel focus, maar kan ook voor slapeloze nachten zorgen...  Een (knal)oranje muur in je kantoor kan opwekkend werken. Combineert altijd goed met zwart, grijs en wit.

 

Deep space zwart geeft het gevoel van oneindigheid.  Het soort kleur dat je ziet wanneer je buiten de stad naar de sterrenhemel kijkt; prachtig, de sterren vallen veel meer op dan wanneer je 's nachts in de stad loopt. Heeft u wel eens naar de sterren gekeken? Dan kent u vast wel het gevoel dat het universum oneindig is. Zou daar ergens nog leven zijn en hoever strekt dit zich wel niet uit?  Veel mensen hebben zwart in hun interieur; als het geen zwarte leren bank is (oke beetje uit de tijd) dan zijn het vaak wel lampen, speakers, of het bakje waar je je pennen in doet.   Zwart staat voor voor elegantie en kracht, het is tijdloos en mysterieus. tijdloos, mysterieus en zeer sensueel. Zeer praktisch ook dat het bijna overal goed bij staat. Combineer (veel) zwart echter niet met donkerbruin of felle kleuren. Meestal niet mooi!

 

Welke lamp past bij u?

Wij bieden persoonlijk advies voor welke lamp het beste bij U past. Neem gerust contact op via de contactpagina:

 

Enkele voorbeelden van lampen met primaire kleuren:

Zeeblauwe kinderlamp:

De zeeblauwe droomlamp brengt rust en betrouwbaarheid met zich mee. Perfect voor een kinderkamer!

Russische rococo tafellamp

De Russisch rode  rococo lamp brengt passie kracht en liefde met zich mee.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.