Home » Leds Blog » Lampen, wat moet je ermee?

Lampen, wat moet je ermee?

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 22:20

Het is je vast wel opgevallen dat het weer sneller donker word.. Echt leuk is het niet, in het donker naar je werk fietsen om weer in een donker thuis aan te komen.

Daarbij komen nog vragen als; moet ik mijn kledingkast anders inrichten en wat heb ik nou eigenlijk nodig voor de winter? Vervolgens kom je erachter dat je jas van vorig jaar onder de gaten zit en zodra je je kledingkast open doet valt de hoeveelheid je letterlijk tegemoet en die leuke zomerjurkjes.. tsjah kunnen we voorlopig niet meer aan. Jup het is weer koud en donker, en het is tijd om ons hiertegen te wapenen!

Begin eens met je jas en als je merkt dat deze niet meer goed is; recycle please! Dit kun je doen door het uiteraard te laten maken, of het naar de kringloop of een ander goed doel te brengen.

Glazen moderne tafellamp

Vroeger zag ik niet echt het belang van goede verlichting in. Nou moet ik zeggen, mijn ouders hadden best goede smaak en kochten (dure.. ) designlampen. Mijn lamp in een kamer was een ouderwetse, gele lampion. Ik was er dol op!

 

Meer tips om de winter door te komen:

Kaarsen

Kaarslicht met vlam

Zelf houd ik echt van kaarslicht. Ik koop deze regelmatig bij de Action, en ook Primark heeft leuke kaarsen. Wanneer de kaars op is plaats ik een waxinelichtje in het mooie houdertje. Deze hoef je niet (meteen) weg te gooien. Als het een dekseltje heeft, kun je het zelfs gebruiken om bijvoorbeeld snoepjes of thee in te bewaren. Zelf heb ik een oude kaarsenhouder opgeknapt die ik nu gebruik voor mijn tandenborsteltjes.

Maar over kaarslicht.. het is echt sfeervol en in koude tijden steek ik ze bijna elke avond aan. Een kleine moeite. Verder plaats ik ze aan uiteinden van elkaar; bv op de schoorsteen links en rechts een. Verder op de tafel een wat grotere in het midden. Mix en match; ik heb nu twee groene kaarsen op glazen standards, de rest van mijn kaarsen zijn wit of grijs; staat erg mooi bij elkaar! Ook een leuk ritueel om vlak door het slapen gaan de kaarsjes uit te blazen.

Eten

Eetkamer zonder eten met veel licht

Moeders had gisteren hutspot door me gemaakt; heerlijk, typisch winters en makkelijk om te maken. Maar overdag kunnen we ook wel een winters smaakje gebruiken. Thee met kaneel doet me erg goed, maar maak bijvoorbeeld eens je eigen muesli / cruesli. Zelf maakte ik bijvoorbeeld deze muesli van ‘deliciously ella’ . Makkelijk om een grote hoeveelheid van te maken in de oven, gebruik een goede bus om het in te storen dan blijft het lang goed! De smaak is heerlijk zoet(maar niet te) en natuurlijk met een vleugje kaneel!

Vitamientjes

Veel Nederlanders hebben een tekort aan vitamine D in de winter. Niet voor niks, want deze vitamine is bijna alleen maar te verkrijgen door de directe zon op je huid. Een tekort kan zorgen voor een vervelend gevoel van vermoeidheid. Gelukkig zijn er makkelijk supplementen te verkrijgen bij de apotheek. Verder vitamine c, ook een belangrijke. Zelf tap ik sinaasappelsap bij de supermarkt, handig want dan hoef je het lekker zelf niet te persen. Extra vitamine x, en alles wat je ervoor hoeft te doen is dit op te drinken. Geen goede met juicers en blenders thuis!

Bloemen

Deze zijn prachtig, vooral een groot boeket van witte bloemen gecombineerd met kleuren als paars en wit. Nadeel is wel dat ze meestal niet zo heel lang leven (wat dat betreft heb je meer aan een vetplant maarja die zijn ook iets lelijker) en soms ook prijzig zijn. Nepbloemen zijn een optie, tegenwoordig heb je best mooie te koop. Als dat echter niet je ding is, en je houd er wel van om je mouwen even uit de handen te steken, kun je kiezen door gedroogde bloemen. Pak een dik boek, sla het open en leg er een stuk keukenpapier op. Leg er een bloem/blad op, dat je bijvoorbeeld buiten hebt gevonden. Leg daar ook weer een stuk keukenpapier op en sla het boek voorzichtig dicht. Maak het nog zwaarder door op het boek nog een paar zware boeken neer te leggen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.