Home » Leds Blog » De lampentrends voor 2020 voorspeld met een glazen bol

De lampentrends voor 2020 voorspeld met een glazen bol

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 17:57

Voor 2020 staan zeer bijzondere woontrends te wachten. Kleuren en techniek zullen de toekomst van je woning compleet veranderen. Helaas zijn de designers het nog niet met elkaar eens welke trends er gaan komen, maar we vatten het alvast voor je samen.

1. Kleuren

De kleuren van 2020 door LAMPEN OPLICHTERS

De kleuren voor 2020 zijn: medium royal blue, parelmoer grijs en het alom populaire "zwart-" goud.
Deze kleuren storen niet met bestaand interieur, tenzij uw interieur bestaat uit een bonte verzameling van kleuren. Anders dan dat passen deze kleuren natuurlijk vrijwel in elke stijl. Al heb je een brocante woonkamer of een moderne slaapkamer. De kleur blauw is natuurlijk een frisse kleur die er op toegespitst lijkt, om het nieuwe jaar mee te beginnen. Het staat voor het milieubewustzijn van de mens. Parelmoergrijs past goed bij goud en blauw, waardoor het automatisch matcht bij de eerste gekozen kleur. Voor goud geldt hetzelfde, behalve dat het een mooie warme glans geeft aan de lamp.
Nu vraag je je misschien af: "ik heb deze kleuren al eens eerder in de winkel gezien, zoals Ikea of Gamma".
Dat klopt! Designers hebben reeds lopen experimenteren om te kijken of mensen dit mooi vinden.
Natuurlijk zijn wij ook benieuwd wat je van deze kleuren vindt! Laat het vooral een berichtje achter.

2. Design

Lampdesigners zijn het hier nog niet allemaal over eens, maar het lijkt een combinatie te worden tussen industrieel, upcycling en basic.
Industrieel wil in dit geval zeggen dat het huis er stoer, krachtig en ruw uit ziet. Denk aan zichtbare pijpleidingen, ruw afgewerkte muren en lampen gemaakt van boomstammen.
Op het gebied van upcycling zit er al veel schot in. Veel bedrijven zien in dat het weggooien van kostbare materialen niet goed is voor het milieu. Zeker gezien de bosbranden in Australië lijkt men geschrokken te zijn van de effecten van de mens. Daarom zal het milieu, upcycling en recycling het teken worden voor 2020! Gelukkig betekent dit niet dat de kwaliteit minder wordt, maar dat we wel bewuster om gaan met onze producten. De term "basic" komt door de minimalistische levensstijl die de Japanners tegenwoordig volgen. Dit waait langzaam over naar Europa en ook hier begint men in te zien dat meer niet altijd beter is.

Brocante woonkamer

3. Slimme lampen

Slimme stadverlichting door lampen oplichters Enschede

Bedrijven als Philips, Ikea en diverse Chinese fabrikanten maken nu al slimme lampen, slimme gordijnen en zelfs slimme koffiezetapparaten! Straks zit alles op je thuisnetwerk en kun je je hele huis regelen met je smartphone. Wij van 1Lampje voorspellen dat deze trend in 2020 zeker verder zal versnellen. Het is zowel goed voor het milieu als voor eigen belang. Het geeft toch een enorme kick als je je huis hebt geautomatiseerd, of niet? Ook is het voor deze lampen mogelijk om hun kleur aan te passen naarmate de dag verstrijkt, zo zal zo'n soort lamp op het midden van de dag een stuk blauwer zijn dat aan het begin of aan het einde van de dag. Dit kan u dan weer helpen met een betere nachtrust.

Wij van de babbelbox vinden goud een mooie kleur.

Welke kleur vindt u het mooiste?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.