Home » Leds Blog » De lentekleuren voor uw interieur

De lentekleuren voor uw interieur

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 18:53

De winter eindigt stormachtig en het coronavirus begint met een heftige depressie. Daarom is het extra belangrijk om lekker warm licht te hebben in uw huis. Zeker nu de lente eraan komt... Dit gaat betekenen dat het weer stabiliseert en uw interieur een klein beetje extra frisheid kan gebruiken.

Lente is in aantocht bij lampen oplichters

De lentekleuren van 2020 komen eraan!

Russisch rood begint langzaam uit de mode te raken, zeker voor de lente voor 2020. Daarom raden wij de volgende kleuren aan:

  • Roest groen
  • Atmosferisch blauw
  • Vuur geel

Deze namen zullen u misschien iets zeggen, maar hoe ziet dit er precies uit? Wij gaan deze kleuren voor u toelichten.

Roest groen

Roest groene kleur

Roest groen komt van de oxiderende kleur van koper. Het geeft een licht warme tint groen die vroeger niet simpel creëren was. Er was genoeg roest of andere groene materialen te vinden, maar het was erg lastig dit  in een verfkleur te mengen. Tegenwoordig is dit prima mogelijk door het brede spectrum aan kleurstoffen. Daarnaast wordt deze kleur geassocieerd met een balans tussen energie, tevredenheid en optimisme. Een extra reden om roest groen in huis te halen!

 

Atmosferisch blauw

Als je naar de lucht kijkt, zie je een breed spectrum aan blauwe kleuren. Atmosferisch blauw is daarom ook niet gekoppeld aan één kleur. Het geeft een fris en fijn gevoel om blauw om je heen te hebben. Voor kleine ruimtes wordt echter een lichte tint geadviseerd. Lichtere tinten zorgen namelijk voor een ruimtelijker effect, doordat de kamer minder donker lijkt.

Atmosferisch blauw

Vuur geel

Kampvuur gele kleur

Geel is de kleur van warmte, welke vaak wordt geassocieerd met vuur. Wie kent de gele tekening van de zon niet? Of de warme kleuren van een haard? Dit soort geel is nu in opkomst voor de lente. De voorspellingen zijn niet voor niets dat het een warme lente wordt...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.